ACTIVITATS PER A LA 6a SETMANA
del 20 al 24 d’abril
Bon dia famílies,
L’equip de mestres de Cicle Mitjà ha pensat fer una cosa un xic diferent per aquesta setmana de Sant Jordi.
El correu de la vostra promoció de 3r és: gsmvic1423@gmail.com
El correu de la vostra promoció de 4t és: gsmvic1322@gmail.com o escolaguillem4t@gmail.com
Propostes d’activitats
LLEGIR: 30’ de lectura diària com a mínim
Cal anar practicant una mica cada dia la lectura per anar cultivant el gust per la lectura com també anar agafant més agilitat i comprensió lectora.
ESCRIURE: Un diari en el qual explicar les vostres emocions i vivències d’aquests dies. En acabar el dia podeu escriure una situació o vivència agradable del dia, una cosa que heu après i una persona o situació a la que doneu les gràcies. Si voleu ho podeu acompanyar d’un dibuix que ho representi.
- Dilluns 20: Activitats de matemàtiques
Us proposem que resoleu algunes preguntes sense resposta de la llegenda de Sant Jordi! (Cliqueu a les fotos per anar als enllaços).
Us animem a fer uns sudokus especials per aquesta setmana (els podeu imprimir, o dibuixar en una llibreta)
- Activitats d’educació física:
Aquí teniu tres propostes per a moure el cos també relacionades amb la llegenda, feu aquelles que més us agradin:
Qui s’animi a gravar-ho ens ho pot fer arribar en aquest correu:
– Nens i nenes de 3r: mbach229@xtec.cat
– Nens i nenes de 4t: laumate3@xtec.cat
- Dimarts 21: Activitats de llengua anglesa
GEORGE AND THE DRAGON
Click on the picture and it will direct you to the British Council LearnenglishKids webpage.
My recommendations:
1st.- You read the top questions and you try to understand what
is all about.
2nd.- You click on Preparation and you do the Vocabulary
exercise.
3rd.- Watch the video about the story.
4th.- You can do the Game(story reading comprehension.
5th.- Have a look at Documents and see if the pdfs interest you.
6th.- Discussion do whatever you feel like such as a picture, a
drawing, a writing or a video recording and remember to
send them to me, please: I’LL BE PLEASED!
english3rguillem@gmail.com
english4tguillem@gmail.com
HAVE A NICE SAINT GEORGE’s DAY!
- Dimecres 22: Activitats de llengua catalana
- La Lectura 1 i la Lectura 2 les trobareu clicant directament sobre els enllaços que teniu a continuació:
LECTURA 1
- Inventa i escriu la teva pròpia història de Sant Jordi: Només necessites un dau i fer volar la imaginació.
- Inventa’t el teu propi diccionari trilingüe amb el vocabulari específic de la llegenda de Sant Jordi:
Agafa cartolines petites o trossos de fulls de la mateixa mida (tipus targetes). A la part de dalt fes el dibuix del nom i a sota escriu la paraula: primer en català, després en castellà i per últim en anglès. Fixa’t en l’exemple que tens a continuació. Pots fer tantes targetes com vulguis!
- Activitats JCLIC de la llegenda de Sant Jordi amb unes activitats al final de la història.
- Qui va matar el drac de Sant Jordi? Videos amb històries divertides i variades de qui i com es va matar el drac.
Video 1: https://vimeo.com/11035024
Video 2: https://vimeo.com/11072910
Video 3: https://vimeo.com/11091354
Video 4: https://vimeo.com/11120939
Video 5: https://vimeo.com/11157324
- Recull d’activitats que giren al voltant de la llegenda de Sant Jordi: lectura, sopes de lletres, retallables, pintar dibuixos i cançons.
-
Dijous 23: Activitat d’educació visual i plàstica
Educació visual i plàstica: Us deixem un recull de manualitats de Sant Jordi que podeu fer durant tota la setmana.
1.Drac de Sant Jordi
Què necessiteu? Una ouera, un retall de cartró, pintura verda, vermella, blanca i negra, uns retalls de paper de colors, tisores i cola.
Com s’ha de fer? Primer s’ha de pintar l’ouera de color verd. Mentre s’eixuga, s’ha de retallar el cartró en forma de triangle i pintar-ho de color vermell. Després, amb la cola s’ha d’enganxar el cartró al mig de l’ouera i també enganxar els retalls de papers de colors a la boca. Finalment, s’ha de pintar els ulls i el nas.
2. Rosa de Sant Jordi
Què necessiteu? Cartolina, paper de diari o papers de colors, llapis, un got, tisores, cola, broquetes.
Com s’ha de fer? Dibuixa un cercle amb l’ajuda d’un got a la cartulina, i desprès fes una espiral dins del cercle (no ha de ser perfecta) i retalla seguint la linia. Enrotlla l’espiral començant per l’exterior. A la part central afegeix una mica de cola i enganxa el rotllo que has format.
Un cop s’ha enganxat, afegeix la broqueta amb cola.
3. Punt de llibre de Sant Jordi
Què necessiteu? Agafeu material que tingueu per casa i deixeu volar la imaginació: cartolines, papers, retalls de revista o de diari, pintura, retoladors, cola, tisores, goma eva, purpurina, etc.
Com s’ha de fer? Retalleu un rectangle del material que vulgueu (cartolina, goma eva…) i el decoreu com vulgueu.
- Divendres 24: Activitats d’educació musical
Si tens ganes de cantar, pots clicar els següents enllaços per trobar cançons de St. Jordi.
Cançó St. Jordi “país de xauxa”
La cançó de”St. Jordi amb llibres i roses”, és molt adequada per acompanyar-la amb un ritme inventat i tocant amb qualsevol objecte que tinguis per casa.
El 22 d’abril, la cantant Dàmaris Gelabert farà un concert especial de St. Jordi. Només us cal tenir l’aplicació youtube kids descarregada. Aquí teniu l’enllaç:
- Activitats de llengua castellana
El Día Internacional del Libro
El día 23 de abril se celebra, anualmente, el Día del Libro en todo el mundo con el objetivo principal de fomentar la lectura.
Fue elegida esta fecha como Día internacional del Libro porque justo en ese día, en el año 1616, murieron Miguel de Cervantes y William Shakespeare, dos de los escritores más reconocidos mundialmente y genios de la literatura.
Con motivo del Día del Libro, y de la celebración en Cataluña de la festividad de Sant Jordi (aunque no podamos pasear por las calles y pararnos en las distintas paradas repletas de libros), os hemos preparado una serie de actividades que podéis hacer desde casa, y que os permitirán conocer un poco más del famoso Miguel de Cervantes y su obra principal, El Quijote.
¿Quién era Miguel de Cervantes?
Miguel de Cervantes nació en 1547 en Alcalá de Henares, Madrid, y tuvo una vida muy agitada. Tenía seis hermanos y cuando era pequeño viajó mucho porque su padre siempre tenía que buscar trabajo para poder darles de comer. Pero a pesar de esto, él y sus hermanos pudieron ir al colegio y aprender a leer, y a Cervantes le encantaba.
Cuando fue más mayor se hizo soldado. ¿Has oído alguna vez que le llamaban «el manco de Lepanto»? Pues es porque participó en la batalla de Lepanto y allí le hirieron la mano izquierda. Pero ¡ojo!, no es que le cortaran la mano, que es lo que cree mucha gente. Lo que pasa es que ya no podía moverla por culpa de las heridas.
Además de vivir en España, también estuvo un tiempo en Italia. Cuando quiso volver a España en barco, ¡otro barco les atacó en medio de una tormenta! Les hicieron prisioneros a él y a uno de sus hermanos. Intentaron escapar muchas veces, pero no lo consiguieron. Después de cinco años, su familia pudo pagar el rescate y volvieron por fin a España.
A partir de entonces empezó a escribir libros. Muchos no fueron casi conocidos, pero entonces llegó Don Quijote de la Mancha y se hizo famoso en el mundo entero.
El Quijote
El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha es un libro que trata de la historia de un hombre llamado don Quijote que un día decide vestirse de caballero andante y salir por el mundo en busca de aventuras.
Como todos los caballeros andantes, va acompañado de su amigo y escudero, Sancho Panza, que lo ayudará y apoyará en todas sus aventuras.
En el siguiente enlace, podrás ver un vídeo explicativo, en forma de cuento, de la obra de Miguel de Cervantes, Don Quijote. ¡Sube el volumen y presta atención!
Qué locura, ¿verdad?! Y es que don Quijote estaba un poco loco. ¡Como cuando ataca a unos molinos de viento pensando que son unos gigantes! Pero, aunque las historias que cree que le pasan están casi todas en su cabeza, seguir sus andanzas junto con el pobre Sancho es divertidísimo.
En la actualidad, el Quijote se ha traducido a ¡casi 50 idiomas diferentes! para que personas de todo el mundo puedan leerlo.
Ahora que conoces un poco más los personajes de la obra Don Quijote, desde el propio Don Quijote, hasta su incansable acompañante Sancho Panza, y su amada Dulcinea, por no hablar de su caballo Rocinante, ¿te atreves con las siguientes actividades?
Bona diada!
Equip de mestres de Cicle Mitjà, abril 2020
Comments are closed.