AMPA


  Cicle de contes a les escoles

  Des de l'Ajuntament, i amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, s'ha organitzat un cicle itinerant de contes per les escoles de Vic durant el curs 2017-2018. A l'escola Guillem, en Jacint i la Maleta Teca arribaran el 19 de desembre a les... Llegir més

  IMG-20171017-WA0027

  V  E  N  U  T  !!! Venc patinet de la Minnie en bon estat. Contacte: Amàlia 669138265  Llegir més

  IMG-20171017-WA0028

  V  E  N  U  T  !!!!! Venc Patins de la Minnie + proteccions de la talla 27 i es poden allargar fins la talla 30. Inclou motxilla amb les proteccions d'en Mickey Mouse de genolls, colzes i canells. Contacte: Amàlia 669138265  Llegir més

  extraescolars2017

  Ja estem preparant les activitats extraescolars pel proper curs 2017-2018, aquí us deixem amb una pinzellada de tot el que s'està organitzant. Més informació de les activitats.  Llegir més

  guanyadors

  A l’hora matinera hem fet la final del campionat de futbolí. Les parelles finalistes han set: L’Eloi i en Biel de 5é i La Davinia (5é) i la Marina 6é Les guanyadores han set: La Marina i la Davinia.  Llegir més

  shopping

  C  O  M  P  R  A  T ! Busco un portabicicletes de segona mà, per portar 4 bicis, i que sigui per enganxar amb la bola del cotxe. Eva  667.48.64.54  Llegir més

  Noti ocells2

  El passat dissabte 22 d’abril es va celebrar la matinal dedicada als ocells organitzada per la comissió de Medi ambient de l’Ampa. En total van participar-hi 51 persones entre pares i alumnes. Les activitats van tenir lloc al bosc del Puig dels Jueus, on els assistents van poder... Llegir més

  Sant-jordi

  En David, un pare de l'escola, ens ha fet arribar un recull de fotos de Sant Jordi. Podeu mirar-les a l'enllaç següent: FOTOS Sant Jordi... Llegir més

  img-20170109-wa0004

  V  E  N  U  T  !!! Bessons Nenuco interactius: Nena i nen que interaccionen entre ells: quan un plora, l'altre dorm o diu mami. Funcionen amb piles. En perfecte estat. Preu:... Llegir més

  img-20170103-wa0005

  V E N U T  !!!!! Es col·loca sobre qualsevol cadira d'adults amb unes corretges. Molt fàcil de muntar, plegable i lleugera. En bon estat. Preu: 20 €. Amàlia... Llegir més

  img-20161130-wa0018

  Just abans de començar l'advent, la Comissió Fem Escola Fem Comunitat va organitzar un taller familiar per que cada familia es pogués fer el seu propi calendari d'advent. A part de quedar uns calendaris xulíssims, vam passar un matí fantàstic! Llegir més

  silla-maclaren-quest-gris-1

  V E N U T !!!!!!!!!!!!!!!!! Venc Cotxet MacLaren plegable de color gris. Eva 667.48.64.54 Preu 50€  Llegir més


  L’ Ampa som tots, els que col·laborem activament, els que ajudem puntualment quan fa falta gent i els que participem de les activitats que s’organitzen. L’ Ampa del Guillem vol ser viva, i la nostra força és la participació i la comunicació.

  Què és l’Ampa?

  L’Ampa és una entitat sense afany de lucre, reconeguda legalment al registre d’associacions, i, formada pels pares i mares de l’escola, amb la voluntat d’aconseguir, juntament amb els mestres, la millor formació pels nostres fills i filles, organitzant serveis complementaris, reivindicant la qualitat de l’ensenyament, i vigilant davant les responsabilitats de les administracions.

  Què fa l’Ampa ?

  • Dóna suport a les famílies, professorat i alumnat, en tot allò que contribueixi a la millora de la qualitat de l’ensenyament.
  • Promou la participació de les famílies de la comunitat educativa, potenciant la seva implicació en el funcionament del centre.
  • És el principal interlocutor que tenen els mestres i l’equip directiu per tractar els temes que afecten a tot el col·lectiu de famílies.
  • Participa en la presa de decisions i en el govern del centre mitjançant un representant al Consell Escolar del centre.
  • Orienta a les famílies en l’exercici dels seus drets i obligacions com a membres d’un centre educatiu sostingut amb fons públics.
  • Administra i gestiona els recursos que aporten els associats.

  Qui decideix a l’Ampa ?

  L’ Assemblea és l’òrgan suprem de govern de l’associació, i és on tots els pares i mares associats, opinem i decidim sobre els temes que ens preocupen de l’escola. Perquè aquestes decisions i projectes arribin a bon terme, l’Assemblea delega en la Junta de l’Ampa aquesta responsabilitat.

  Les funcions de l’Assemblea són:

  • Rebre informes de la Junta i altres òrgans escollits.
  • Debatre i aprovar el pla d’actuació i pressupost de l’associació.
  • Eventualment debatre i votar esmenes dels estatuts de l’associació.
  • Debatre i votar temes d’objectius i estructura de l’associació.
  • Triar o renovar els membres de la Junta per al següent període.

  Estructura de l’Ampa.

  Per a un bon funcionament de l’Ampa, ens cal una estructura àgil i clara, i cal voluntat i compromís  per part dels membres actius d’aquesta. No hi ha tasques més importants que altres, totes ho són, i l’esforç de tothom suma per tirar endavant la nostra Ampa.

  La Junta de l’Ampa, formada per un president/a, un vicepresident/a, un secretari/a, un tresorer/a, i vocals (normalment responsables de Comissió), és l’òrgan que regeix i coordina el funcionament de l’associació exercint la direcció per delegació expressa de l’Assemblea, i ha de:

  • Vetllar pel compliment dels fins definits als estatuts.
  • Iniciar, coordinar, i donar recolzament a les activitats que es proposin, sempre que s’ajustin als objectius de l’associació.
  • Posar en pràctica les decisions de l’Assemblea.
  • Administrar les finances de l’associació i dirigir la feina administrativa que generi aquesta.
  • Representar a l’associació davant l’opinió pública.

   

  L’organització en Comissions és una fórmula que ens permet organitzar i gestionar eficaçment el funcionament de l’Ampa, i els serveis, projectes i activitats que ofereix.    Les Comissions:

  • Recullen informació, fan propostes, dissenyen projectes i els posen en pràctica.
  • S’organitzen independentment de la Junta, però hi estan relacionats.
  • Es poden crear tantes comissions com siguin necessàries.
  • Cada comissió està coordinada per un responsable que assumeix la seva representació i dinamització.

   

  • La Comissió de Llibres té per funció proveir l’escola del material i els llibres que s’utilitzaran durant el curs, així com vetllar pel bon funcionament del sistema de reutilització de llibres.

  • La Comissió de Festes s’encarrega dels actes lúdics (caminada, bicicletada, sopar de fí de curs…) que ja són tradicionals.

  • La Comissió d’Extraescolars ofereix una sèrie d’activitats (patinatge, bicitrial, poliesportiva, anglès,teatre, ordinografia…)  així com l’escola matinera i de tarda.

  • La Comissió Fem Escola Fem Comunitat (AMPA-mestres) organitza tota una sèrie d’activitats i tallers dirigits a les famílies i mestres, per tal d’afavorir una millor relació entre els diversos orígens i cultures que formen la nostra escola, i aprofitar la riquesa que ens pot donar aquesta diversitat.

  • La Comissió de Sanitat i Menjador (AMPA-mestres) ens procura informació sanitària i programa alguna xerrada sobre temes que ens poden interessar. I ha de vetllar, conjuntament amb els mestres, pel bon funcionament del menjador del centre.

  • La Comissió de Cultura promou activitats culturals adreçades a les famílies, tipus lectures, xerrades, sortides… i edita la revista Ah Mira!

  • La Comissió de Medi Ambient (AMPA-mestres) fa activitats encaminades a sensibilitzar alumnes i famílies a adquirir pautes que permetin disminuir el consum d’aigua, energia i la generació de residus i promou conductes respectuoses amb l’entorn natural.

  Junta de l’AMPA

  Presidenta i representant al Consell Escolar: Caro Padula

  Vicepresident: Susana de Vicente

  Secretària: Patrícia Gutiérrez

  Tresorer:  Xavier Casadevall

  Activitats:  Manel Sala 


  ASSEMBLEA GENERAL DE PARES I MARES DE L’ESCOLA GUILLEM DE MONTRODON CURS 2015-2016

  Data: 18 de novembre de 2015
  Hora: 21:30h
  Lloc: Biblioteca de l’escola

  Assistents: Junta AMPA: Presidenta, Caro Padula; Vicepresidenta, Susana De Vicente; Secretària: Patrícia Gutiérrez; Tresorer: Xavier Casadevall.
  Director de l’Escola: Joan Escarrabill
  Pares i mares de l’Escola

  Ordre del dia:

  1. Introducció: objectius, prioritats i organització de l’AMPA
  2. Presentació de les activitats que assumeix l’AMPA
  3. Activitats de les comissions.
  4. Activitats en projecte pel 2015/2016
  5. Funcionament del menjador escolar.
  6. Tancament exercici menjador del curs 2014/2015
  7. Aprovació pressupost menjador curs 2015/2016
  8. Tancament exercici activitats AMPA curs 2014/2015
  9. Aprovació pressupost curs 2015/2016
  10. Precs i preguntes.

  Temes tractats:

  1. Introducció: objectius, prioritats i organització de l’AMPA:
   • – Es recorda quins són els objectius generals de l’AMPA, com per exemple vetllar pel manteniment de la qualitat educativa, recollir fons per tal de compensar les deficiències econòmiques.
   • – Com s’organitza l’AMPA? S’explica breument l’organització de la Junta de l’AMPA: hi ha una presidenta, una vicepresidenta, una secretària i un tresorer que formen la Junta. Però a més a més hi ha una sèrie de comissions que s’encarreguen de gestionar les diferents activitats que es fan des de l’AMPA: de sanitat i menjador, de llibres, de cultura, de festes, d’activitats extraescolars i de medi ambient.
  2. Presentació de les activitats que assumeix l’AMPA:
   • –  Escacs.
   • –  Pastorets a 6è.
   • –  Personal de suport en la lectura: monitora de suport de lectura.
   • –  Inici de curs a P3: dues monitores per donar suport en el període d’adaptació.
   • –  Personal de suport per a la tasca de rentar mans a P3.
   • –  TEI a P3: col·laboració amb l’Escola per cobrir la seva baixa i en la reducció de jornada de la TEI de P3.
   • –  Excursions:
    1. El fet d’incloure la quota de les excursions juntament amb la de llibres, material escolar i de l’AMPA permet que tots els alumne de l’Escola puguin anar –hi.
    2. En els casos que sigui necessari personal d’acompanyament l’AMPA paga el monitor de menjador corresponent a cada curs.
   • –  Pissarres digitals de 3r a 6è.
   • –  Pati infantil s’ha col·laborat econòmicament amb les millores i en l’adequació de les instal·lacions de joc.
   • –  Col·laboració amb l’administració.
   • –  S’han buscat alternatives a les bates més econòmiques i socialment més responsables: la botigueta

  3. Activitats de les comissions:

  • –  Comissió de llibres.
   1. S’han becat 87 nens i es rebran 6.000€
   2. Reutilització de llibres: es garanteix que tots els nens-es tinguin llibres i material escolar. Garantir el manteniment de la quota de llibres i de mat escolar.
   3. Aquest any hi ha hagut un augment considerable de la despesa de llibres per tal de poder

    adaptar-se a les exigències curriculars i educatives.

  • –  Comissió de menjador i Sanitat:
   1. Recomanacions per un estil de vida saludable, revisió i millora dels menús de l’Escola, proposta d’esmorzars saludables.
   2. Activitats per fomentar bons hàbits de vida saludable.
  • –  Comissió d’Infantil:
   1. Millora la comunicació família-escola.
   2. Projecte de millora del pati infantil.
   3. Activitats adaptades al cicle d’Infantil: contes de temporada, o Festa de la Primavera amb xocolatada.
  • –  Comissió Fem escola-Fem comunitat:
   1. Han organitzat Taller de Power-Point, tasques de renovació de l’Escola, venda de ponsèties, venda de cors pel projecte “el cor batega per a tohom”.
   2. Els diners que es recullen amb aquestes activitats es fan servir per pagar una part de les colònies de 3r i de 6è.
  • –  Comissió medi ambient:
   1. Manteniment de l’Hort de l’Escola per part d’un Avi de l’Escola permet facilitar la creació

    de diverses activitats relacionades amb el medi ambient i apropar l’hort als nens i nenes.

   2. Recollida selectiva a la classe i al pati.
   3. Plantada d’arbres al barri.
  • –  Comissió de cultura:
   1. Promoció d’activitats culturals: taller de baldufes, sortida al Teatre per veure MariCel.
   2. Actualització dels llibres de la Biblioteca.
  • –  Comissió d’extraescolars:
   1. Més de 350 alumnes inscrits.
   2. Bona acollida per l’anglès lúdic.
   3. S’ha anul·lat el tennis i el ioga.
   4. Hora matinera i servei Bona tarda.
  • –  La Comissió de Festes

  a. Està fent canvis en el tipus d’activitats que organitza i es consolida amb les festes com la de

  Benvinguda, la Castanyada o la Festa de fi de curs. Es demana si hi ha gent voluntària per participar-hi.

  – La Paradeta que porta l’Eva. Es proposa que es faci un resum mensual dels objectes que estan en venda o per comprar.

  4. Activitats en projecte pel curs 2015/2016:

  • –  Acabar la renovació del pati d’infantil.
  • –  Començar la millora del pati de primària.
  • –  S’estan buscant solucions per millorar el confort dels pisos de dalt.
  • –  Insistir en poder augmentar les hores de la vetlladora per nens amb necessitats educatives específiques.
  • –  Nou projecte La música de les lletres per Caro Von Arend.
  • –  Renovació de material didàctic.
  • –  Adquisició de llibres de lectura per les aules.
  • –  Adquisició de nous llibres per la biblioteca.
  • –  Nova convocatòria d’ajut de llibres.
  • –  Noves festes.
  • –  Renovació de la gestió del servei de menjador. Incorporació de la Cristina Ribas per tal de supervisar tot el procés.
  • –  L’obra de fi de curs de Teatre es farà al Teatre Etc de Vic.
  • –  Modificar el repartiment de les quotes de les extraescolars de novembre i desembre.
  • –  També s’informa que si hi ha alguna necessitat de repartir les quotes en qualsevol moment que

   sigui necessari.

  • –  Aquest any es farà la setmana del projecte interdisciplinari i a més a més la desfilada del Carnaval.
  1. Funcionament del menjador escolar:
   • –  El menjador està totalment gestionat per l’AMPA.
   • –  El responsable final del menjador és el Consell Comarcal però això no modifica cap aspecte del funcionament ni de l’organització.
   • –  També s’explica com funcionen les 10 mensualitats de setembre a juny, i que es tenen en compte els dies d’excursions.
   • –  El pròxim curs es demanarà a la Cristina que faci una breu valoració de les noves actuacions que s’han anat fent des de la seva incorporació.
  2. Tancament exercici menjador 2014/2015: s’exposa el balanç final de les despeses i ingressos del menjador.
  3. Aprovació pressupost menjador curs 2015/2016: amb 302 alumnes fixes, 18 monitors, 1 coordinadora, 3 cuineres i 1 responsable de gestió.
  4. Tancament exercici AMPA 2014/2015: s’exposa el balanç final de les despeses i ingressos del curs 2014/2015. Es comenta que la unificació de les quotes de llibres, AMPA, excursions i material escolar ha permès reduir la gestió dels impagats.
  5. Aprovació pressupost AMPA 2015/2016: es mostren els ingressos i les despeses per al curs 2015/2016 en l’activitat que assumeix l’AMPA. Es remarca el fet que la despesa de llibres d’aquest curs ha augmentat considerablement però que es podrà compensar amb altres ingressos.

  10. Precs i preguntes.

  1. El confort de les aules al primer pis: s’estan estudiant les deficiències que té l’edifici del Guillem de Montrodon en matèria d’aïllament. Aquest és un aspecte que depèn totalment de l’Ajuntament. Ja s’han fet les demandes corresponents, però de moment, com no és una prioritat per l’Ajuntament, no es podrà solucionar de forma immediata; és un tema molt més complicat del que sembla.
  2. De nou apareix la demanda referent a la millora del tancament del Parc del davant del Guillem, tema que com ja es va exposar en el seu moment, l’Ajuntament sembla oposar-s’hi completament perquè no s’ajusta al model de ciutat que promouen.

  Es tanca l’assemblea General de pares i mares de l’Escola Guillem de Montrodon el dia 18 de novembre del 2015 a les 23h.